Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Citrónové špagety - Spaghetti al limone

Silvia Auxtova

01.06.2016

V Taliansku som sa všeličo naučila, napríklad aj to kde sa dá dobre najesť mimo domova. Pokiaľ by ste sa chceli pri potulkách v Taliansku najesť, tak určite navštívte niekde pri ceste stravovacie zariadenie s názvom  " Trattoria". Ak tam bude stáť na parkovisku veľa kamiónov, tak ste si vybrali určite to správne miesto, kde sa najete dobre a aj v dobrej cene. Trattoriu spoznáte aj podľa kockovaných obrusov. Zaručene si pochutnáte na pravých lokálnych špecialitách.
Citrónové špagety

Čo budete k receptu potrebovať:
- 350 g špagiet
- 2 veľké citróny
- 80 g masla ( v rámci redukcie môžete použiť namiesto masla olivový olej)
- petržlenová vňať
- niekoľko lístkov bazalky
- štipľavá paprika
- soľ

Citrónové špagety

Postup prípravy:
- Citróny dôkladne umyjeme a osušíme ( pri kúpe sa informujte, či nie sú chemicky postrekované).
- Vytlačte šťavu, citrónovú kôru z jednej polovičky pokrájame na pásiky, povaríme chvíľu vo vriacej vode, ocedíme.
- Petržlenovú vňať a bazalku nasekajte na drobno.

Citrónové špagety

     V miske vymiešame maslo, soľ, papriku, petržlenovú vňať a bazalku posekanú nadrobno, postupne pridáme citrónovú šťavu. Uvarené špagety „al dente“, premiešame s pripravenou zmesou, pridáme ešte pokrájanú citrónovú kôru a podávame. Pripravenú zmes si pripravte tak, aby ste ju mohli pridať ešte k teplým špagetám, dôkladne premiešajte a ihneď podávajte.

Citrónové špagety

Citrónové špagety

Pošlite článok známemu