V Taliansku som sa všeličo naučila, napríklad aj to kde sa dá dobre najesť mimo domova. Pokiaľ by ste sa chceli pri potulkách v Taliansku najesť, tak určite navštívte niekde pri ceste stravovacie zariadenie s názvom " Trattoria". Ak tam bude stáť na parkovisku veľa kamiónov, tak ste si vybrali určite to správne miesto, kde sa najete dobre a aj v dobrej cene. Trattoriu spoznáte aj podľa kockovaných obrusov. Zaručene si pochutnáte na pravých lokálnych špecialitách.
Čo budete k receptu potrebovať:- 350 g špagiet
- 2 veľké citróny
- 80 g masla ( v rámci redukcie môžete použiť namiesto masla olivový olej)
- petržlenová vňať
- niekoľko lístkov bazalky
- štipľavá paprika
- soľ
Postup prípravy:- Citróny dôkladne umyjeme a osušíme ( pri kúpe sa informujte, či nie sú chemicky postrekované).
- Vytlačte šťavu, citrónovú kôru z jednej polovičky pokrájame na pásiky, povaríme chvíľu vo vriacej vode, ocedíme.
- Petržlenovú vňať a bazalku nasekajte na drobno.
V miske vymiešame maslo, soľ, papriku, petržlenovú vňať a bazalku posekanú nadrobno, postupne pridáme citrónovú šťavu. Uvarené špagety „al dente“, premiešame s pripravenou zmesou, pridáme ešte pokrájanú citrónovú kôru a podávame. Pripravenú zmes si pripravte tak, aby ste ju mohli pridať ešte k teplým špagetám, dôkladne premiešajte a ihneď podávajte.