Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

5 životných situácií, pri ktorých by ste mali zvážiť filtráciu vody

O filtrácii vody ste už pravdepodobne počuli v súvislosti s ochranou životného prostredia alebo finančnou úsporou. V živote každého z nás ale nastanú situácie, kedy je potrebné na kvalitu a bezpečnosť vody myslieť oveľa intenzívnejšie. Môže ísť napríklad o očakávaný prírastok do rodiny alebo cestovanie do zahraničia. Toto je päť životných situácií, pri ktorých by ste mali filtráciu vody naozaj zvážiť.

Tehotenstvo a narodenie dieťaťa

Najmä počas tehotenstva a v prvých rokoch detského telesného a duševného rozvoja je čistá a zdravá voda životne dôležitá. Voda, ktorá tečie z našich kohútikov je, samozrejme, pravidelne kontrolovaná a zdravotne nezávadná, jej kvalita sa ale môže naprieč republikou rôzniť.

Kým v niektorých častiach nám z kohútikov tečie voda, ktorá je svojimi vlastnosťami a kvalitou veľmi podobná tej dojčenskej, inde nám môže vadiť jej prílišná tvrdosť, chlórový zápach alebo mineralizácia a stopové množstvo rezíduí liečiv a ďalších nežiaducich látok.

Preto je v tomto prípade nadobudnutie filtračnej kanvice Laica jedným z výdavkov, nad ktorými by sme mali vážne premýšľať. Títo inovatívni pomocníci totiž dokážu z vody odstrániť nežiaduce látky v podobe vodného kameňa, chlóru, ale aj nečistôt a usadenín z vodovodného potrubia.

Sťahovanie a stojatá voda v potrubí

Ďalšou životnou situáciou, v ktorej je potrebné kvalitu vody z vodovodného kohútika zodpovedajúcim spôsobom kontrolovať, je aj sťahovanie alebo návrat do bytu, domu či kancelárie po dlhšej dobe. Pretože voda, ktorá netečie, stráca svoju kvalitu, je na mieste ju nechať aspoň päť minút odtiecť a jej kvalitu aj chuť opäť podporiť napríklad filtračnými kanvicami Laica alebo batériovým filtrom, ktorý na vodovodnú batériu jednoducho pripevníte a o nič ďalšie sa už nestaráte.

Cesta do zahraničia

S kvalitou vody môžete mať problém aj pri cestách do zahraničia. A je úplne jedno, či vsadíte na prespávačku pod širákom uprostred hustých lesov alebo cestujete do exotických krajín, kde má voda úplne iné štandardy a limity pre zákonnú úpravu.

V každom prípade opäť odporúčame vodu určenú na priamu konzumáciu prefiltrovať filtračnými pomocníkmi Laica. Tu sa vám budú hodiť napríklad filtračné stolové fľaše Flow’n go alebo športová filtračná fľaša Laica. Vyhnete sa tak prípadným komplikáciám a tráviacim problémom, ktoré môžu ísť ruka v ruke s horšou kvalitou vody alebo zvýšenou mineralizáciou, na ktorú náš tráviaci systém nie je zvyknutý.

Voda z vlastnej studne

Máte chatu alebo trvalé bydlisko v malebnej dedinke, kde je jediným zdrojom pitnej vody studňa? Aj v tomto prípade sa oplatí zaobstarať si filtračné zariadenie Laica. Hoci kvalitu vody v studni pravidelne kontrolujete, mali by ste mať na pamäti, že takáto voda má aj napriek dôslednej kontrole spravidla vyšší obsah dusitanov. Preto je dobré ju pred konzumáciou prefiltrovať pomocou filtračnej fľaše Flow’n go alebo už spomínaným filtračným systémom na vodovodnú batériu, čo sa odzrkadlí nielen na vôni ale aj chuti upravenej vody.

Príliš tvrdá voda z vodovodného potrubia?

Problémom, ktorý určite stojí za povšimnutie, je aj príliš tvrdá voda z vodovodu. Vysoký obsah minerálov sa nepríjemne podpisuje nielen na jej vôni, chuti a kvalite, ale tiež na stave našich spotrebičov (napríklad kávovarov, žehličky, rýchlovarné kanvice a pod.). Ak preto chcete vylepšiť chuť a vôňu vody z kohútika a zároveň spotrebičom predĺžiť životnosť, je na mieste vodu prefiltrovať pomocou filtračnej kanvice Laica alebo batériového filtra.

 

Pošlite článok známemu