Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Nielen varič vajec

Veľmi dávno, ale noazaj dávno, tak v minulom storočí, sme mali doma varič vajec. Príprava bola jednoduchá. Naliali ste vodu, vložili vajcia a zapli. A mali ste vajcia natvrdo alebo na mäkko. Podľa toho ako ste si to nastavili. A teraz prichádza sofistikovanejšie riešenie.
Firma Solis predstavila varič vajec, čo by nebolo nič extra. Toto tu už bolo a aj bude. Pri podrobnejšom skúmaní sme zistili, že okrem primárnej funkcie toho zvláda dosť. A keďže akurát v chladničke bolo množstvo domácich vajec, rozhodli sme sa túto novinku otestovať.

Balenie
V neveľkej krabici nájdete okrem samotného variča s priehľadným vekom, obligátny stojan na vajíčka. Navyše už je odmerka s hrotom na prepichávanie, 2x panvička a potrebný manuál. Najmä ten manuál si prečítajte, aby ste neboli zmätení ako my pri prvom varení. Manuály väčšinou vôbec nečítame, ale tu je to potrebné.

Solis Varic vajec

Pripravujeme vajíčka na tvrdo

Začíname najprv s jednoduchým úkonom. Nalejeme vodu, vložíme stojan a vajcia, navolíme stupeň uvarenie a zapneme. Voda sa začína zohrievať a vajíčka variť. Nejako to nestopujeme a prístroj nám zvukovým signálom dáva najavo, že vajíčka sú uvarené. Bohužiaľ sa varič vajec automaticky nevypína. Musíte ho ručne vypnúť zatlačením na gombík. Vajíčka ochladíme studenou vodou a môžme podávať. Nič komplikované. Zvládne aj malé dieťa.

Stratené vajcia teraz zvládne každý
Poznáte recept na tzv. pošírované vajcia? Ak nie, určite ste videli na internete či v televízii ako rozbité vajce, lejú do kastróla kde sa uvarí. A tento varič to zvládne elegantnejšie a jednoduchšie. Postup je identický, len namiesto držiaka na vajcia použijeme dodávané plastové panvičky. Do každej panvičky pomocou lyžice vložíme rozbité vajce a lyžicou prekryjeme žĺtok bielkom. O niekoľko minút sa dostaví výsledok. Veľkú výhodu vidíme v tom, že to môžete následne okamžite konzumovať priamo z panvičky.

Solis Varic vajec

Frittata alias omeleta

Originálne taliansky pokrm, ktorý u nás skôr zjednodušene poznáme pod pojmom omeleta. Pri tomto jedle sa fantázii medze nekladú. Môžete si vajíčka jednoducho rozmiešať a len osoliť, pridať trochu papriky a hotovo. Škoda ale nevložiť trochu cibuľky, klobásy, pokrájaného syru atď. Otvorte chladničku a uvidíte čo nájdete. Toto všetko sme bez akejkoľvek prípravy robili v dvoch miskách. Nastavili stredný stupeň varenia a počkali si na záverečný signál. Tým, že sa to varí navyše v pare, to mierne naberie objem. A tá chuť! Lepšie ako pripravované na panvici. Je to vláčnejšie a šťavnatejšie. Ideálne na rýchle jedlo.

Solis Varic vajec
Solis Varic vajec

Ďalšie možnosti využitia
V manuáli sa spomína ešte aj príprava zeleniny na pare, ale toto sme neskúšali. Vieme si predstaviť v tom uvariť aj kuracie kúsky alebo hocičo iné, čo sa varí na pare. Stačí len vyskúšať.

SOLIS 977.87 Varič vajec
Tento jedinečný kúsok sme si zamilovali. Nie že by sme ho v domácnosti nejako extra potrebovali, ale vieme si predstaviť využitie kam sa hodí. Napríklad na internát, na chatu alebo milovníkom vajec, ktorý si deň nevedia bez tohto pokrmu predstaviť. Dokonca aj keď v práci máte malú kuchynku, tak si z domu donesiete pár vajec a obed máte rýchlo hotový. Čo vy na to?

Solis Varic vajec

Pošlite článok známemu