Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Ako sa predĺži životnosť potravín po vákuovaní? Pozrite si náš prehľad

Vákuovanie je dnes považované za jeden z najmodernejších spôsobov predlžovania životnosti potravín. Tento spôsob využívajú nielen mladí ľudia či rodiny, ale aj ľudia v pokročilom veku. Dôvodom je zníženie plytvania potravinami, efektívne plánovanie jedálnička, zlepšenie stravovacích návykov a taktiež šetrenie nákladov.

Ak premýšľate nad tým, či vákuovanie vyskúšať, práve s ním začínate alebo ste jeho dlhodobý fanúšik, určite vás zaujímajú konkrétne čísla. A ak hovoríme o číslach, nemáme na mysli počet ušetrených hodín postávania pri sporáku (aj keď aj to je jedna z výhod vákuovania). Máme na mysli počet dní, o ktoré dokážete predĺžiť životnosť vašich potravín.
 

Status vákuovanie


Pre koho je vákuovanie určené?
Vákuovanie potravín využijú ľudia, ktorí žijú sami a spotrebujú menej potravín ako nakúpia. Dnes už nie je žiadnym tajomstvom, že obchodné reťazce využívajú marketingové triky na to, aby nás nalákali nakúpiť toho čo najviac. A povedzme si rovno, nie vždy sa dokážeme brániť.  Ak sa vám teda stane, že ste si z obchodu priniesli balenie, ktoré nedokážete sami spotrebovať do dátumu expirácie uvedenom na obale, môžete si ho rozdeliť. Polovicu balenia jednoducho vložíte do vákuovacieho boxu alebo zavákuujete do vrecka určeného na vákuovanie a uschováte na horšie časy. Výhodou je, že potraviny ostanú po otvorení rovnako čerstvé ako pred vákuovaním. Vákuovanie potravín je vhodné nielen pre jednotlivcov, ale aj pre ľudí trpiacich potravinovými alergiami, ktorí potrebujú mať vlastné potraviny vždy po ruke a ideálne čerstvé. Špeciálne ľudia s histamínovou alergiou ocenia blokovanie tvorby nadmerného histamínu v procese starnutia potravín a jeho nízke hodnoty pri konzumácii aj niekoľkodňového jedla. A nič neostaneme dlžní ani gurmánom, ktorí si potrpia na kvalitne pripravenom a chutnom jedle. Vákuovanie možno využiť aj na profesionálne marinovanie mäsa či zeleniny napríklad pred grilovaním a vyťažiť tak z grilovania maximum.

Poďme sa teda pozrieť, ako dlho nám zavákuované potraviny vydržia čerstvé:

 

 

Status vákuovanie


Stačí si vybrať
Predĺženie životnosti varených potravín z dvoch na desať dní nie je na škodu. Čo poviete? Aby však bolo pre vás vákuovanie čo najefektívnejšie, mali by ste si zvoliť ten správny produkt. Dobrá správa je, že vašu dilemu už za vás vyriešila slovinská spoločnosť STATUS, ktorá pomáha minimalizovať plytvanie potravinami. Medzi ich výrobkami nájdete okrem vákuovacích setov a pomôcok aj vákuovacie boxy v hravých farbách a praktických veľkostiach. Stačí si len vybrať.

 

 

Pošlite článok známemu