Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Difuzér vs. koncentrátor: Tajomstvo perfektného stylingu

Ak sa pýtate ako sa starať o vlasy alebo ako vytvoriť v domácom prostredí styling ako od kaderníka, tak vedzte, že aj s obyčajným fénom na vlasy môžete vykúzliť kreatívny účes - chce to len trochu zručnosti a praxe. Vo svete vlasového stylingu sú sušiče vlasov nenahraditeľnými pomocníkmi. Okrem základného sušenia ponúkajú moderné a profesionálne fény na vlasy aj rôzne nadstavce, ktoré umožňujú dosiahnuť špecifické výsledky. Medzi najdôležitejšie nadstavce patrí difuzér a koncentrátor.

Difuzér: prirodzene nadýchané vlny

Difuzér je ideálny pre tých, ktorí chcú dodať vlasom objem, vytvoriť prirodzené vlny alebo kučery, a zároveň redukovať krepovatenie. Jeho špeciálny dizajn rovnomerne rozptyľuje teplo, čo je šetrnejšie k vašim vlasom. Je to skvelý spôsob ako sušiť vlnité vlasy bez toho, aby ste prišli o ich prirodzený tvar. Avšak, majte na pamäti, že použitie difuzéra na vlasy môže predĺžiť dobu sušenia a nemusí byť vhodný na všetky typy vlasov.

Výhody:

  • Zväčšuje objem vlasov
  • Zjemňuje krepovatenie
  • Vytvára vlny a kučery
  • Rovnomerne rozptyľuje teplo 

Nevýhody:

  • Predlžuje dobu sušenia
  • Nie je vhodný na všetky typy vlasov

Koncentrátor: Rýchlosť a uhladenosť

Na druhú stranu, koncentrátor je úžasný na rýchle sušenie a uhladzovanie vlasov. Ideálne pre tých, ktorí preferujú hladký a upravený vzhľad. Jeho cielený prúd vzduchu umožňuje efektívnejší a rýchlejší spôsob, ako si upraviť vlasy. Najmä v spojení s okrúhlou alebo objemovou kefou. Avšak, majte na pamäti, že môže vlasy viac vysušovať.

Výhody:

  • Rýchle sušenie vlasov
  • Uhladzuje vlasy
  • Vhodný na styling s kefou
  • Sústredí prúdenie vzduchu 

Nevýhody:

  • Môže vlasy vysušovať

Ako vybrať správny nadstavec

Výber medzi difuzérom a koncentrátorom by mal závisieť od typu vašich vlasov, ich dĺžky a vášho stylingového cieľa. Difuzér je skvelý na dlhé, kučeravé alebo vlnité vlasy, zatiaľ čo koncentrátor exceluje u kratších a rovných vlasov. Tiež zvážte, aký vzhľad chcete dosiahnuť – objem a vlny s difuzérom, alebo rýchle sušenie a uhladenie s koncentrátorom. Široký výber bežných, ale aj profesionálnych fénov s koncentrátormi aj difuzérom ponúka značka Revlon (www.volumizer.sk)

Tip ako udržať vlasy hydratované

Pri použití difuzéru naneste na vlasy ochranný stylingový produkt, vložte vlasy do difuzéra a jemne ich sušte na nízky stupeň teploty a rýchlosti. Pre koncentrátor rozdeľte vlasy na sekcie a sušte ich postupne, smerujte prúd vzduchu od korienkov ku končekom.

Vyberte si vhodný nadstavec na váš typ vlasov

Neexistuje univerzálny nadstavec, ktorý by bol ideálny na všetky typy vlasov a stylingové ciele. Výber toho správneho nástavca je kľúčový na dosiahnutie toho najlepšieho výsledku. Moderné fény ponúkajú širokú škálu nadstavcov, aby si každý našiel ten svoj. S trochou praxe, správnym nadstavcom a dobrou vlasovou kozmetikou môžete dosiahnuť krásny a zdravý vzhľad vašich vlasov. Nepodceňujte ani správnu techniku, to ako si umyť vlasy, či následnú starostlivosť o vlasy (pred fénovaním, ideálne tú s ochranou proti teplu – napr. termoochranný sprej).

Pošlite článok známemu