Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Ochrana farby vlasov pred žehličkou: Ako si ju udržať čo najdlhšie žiarivú

Keď opúšťate kaderníctvo, vaša farba vyzerá žiarivo a sýto. Bohužiaľ často už po pár umytiach stráca svoju intenzitu a lesk. A to, aj keď ctíte všetky pravidlá ako sa starať o vlasy. Žehlička na vlasy je skvelý nástroj na uhladenie vlasov a vytvorenie elegantného vzhľadu, ale vysoká teplota žehličky môže vlasy narušiť a tým spôsobiť vyblednutie vašej farby. My ale vieme, ako tomu zabrániť a mať vlasy ako zo salónu čo najdlhšie.

Ako si teda chrániť farbu vlasov?

  1. Používajte ochranný sprej: Pred žehlením vlasov naneste na farbené vlasy ochranný sprej alebo balzam proti teplu. Tieto spreje obsahujú ingrediencie, ktoré chránia vlasy pred poškodením teplom a zároveň udržujú vlhkosť.
  2. Nastavte správnu teplotu: Kľúčové je, na akú teplotu nastaviť žehličku na vlasy. Na dosiahnutie požadovaného výsledku nie je vždy nutná tá najvyššia teplota. Jemné vlasy žehlite pri teplotách 140 – 160 °C, a tie pevnejšie môžete žehliť pri vyšších.
  3. Nepreháňajte to: Aj tú najlepšiu žehličku na vlasy používajte s mierou. Čím častejšie vlasy žehlíte, tým viac ich oslabujete.
  4. Starostlivosť o vlasy: Pravidelne používajte hydratačný šampón, kondicionér a prípadne aj rôzne vitamíny na vlasy, aby ste ich udržali zdravé a silné. Vyberajte aj podľa farby. Na blond vlasy používajte iný typ ako na tie tmavé. 
  5. Vyhnite sa žehleniu mokrých vlasov: Mokré vlasy sú náchylnejšie na poškodenie. Pred žehlením vlasy dôkladne vysušte fénom alebo sušičom. 

Ďalšie tipy pre krásne vlasy

  • Používajte kvalitnú žehličku na vlasy: Investujte do kvalitnej žehličky na vlny, rovné, dlhé alebo krátke vlasy s keramickými doskami, ktoré vlasy nepoškodzujú. Vyberte si z našej ponuky Revlon žehličiek na vlasy. Jedinečný je napríklad rad Smoothstay Coconut Oil, ktorý vlasy pri žehlení vyživuje kokosovým olejom na vlasy.
  • Nechajte si vlasy farbiť profesionálom: Profesionálny kaderník vám vlasy zafarbí šetrne a s ohľadom na ich typ a kondíciu.
  • Doprajte vlasom kúru: Pravidelne doprajte vlasom regeneračné kúry, ktoré im pomôžu lepšie sa regenerovať a posilnia ich. 

Dodržiavaním týchto tipov si ochránite farbu vlasov a udržíte si vlasy zdravé a žiarivé.

Pamätajte:

  • Zdravé vlasy sú krásne vlasy. Starajte sa o svoje vlasy a doprajte im to najlepšie.
  • Nebojte sa experimentovať. Existuje mnoho rôznych účesov, ktoré si so žehličkou na vlasy môžete vytvoriť.
  • Dôležitá je sebadôvera. Noste vlasy s hrdosťou a ukážte svetu svoj krásny a žiarivý vzhľad. 

Pošlite článok známemu