27.04.2022
Mramorová, likérová, kysnutá, čokoládová a tak ďalej. Niet snáď dezertu, ktorý by mal viac variácií ako bábovka. Ja Vám dnes predstavím extra jemnú, vláčnu, nadýchanú bábovku ako obláčik.
Táto bábovka je skutočne nadýchaná a šťavnatá. Preto tento recept veľmi rada používam aj na korpus do torty. Dokonalo ladí s jednoduchým krémom mascarpone – šľahačka. Ak korpus natriete jahodovým džemom nemusíte do plnky dať ani gram cukru a vytvoríte lahodnú tortu, ktorá všetkých dostane. Aby ste mali rovný korpus, spodok tortovej formy vysteľte papierom na pečenie a boky nechajte tak (nemastite, nevysypávajte). 5 minút po vybratí z rúry, opatrne ostrým nožíkom oddeľte korpus od okrajov. A nechajte vychladnúť vo forme.
Ak máte radi čokoládu, pokojne vymeňte v recepte vaječný likér za čokoládový. A opäť ak použijete tento recept na prípravu korpusov môžete si pripraviť jednoduchú ale efektnú šachovnicovú tortu.