Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Legendárne značky - Status - časť 10

Produkty značky STATUS majú svoj pôvod v Slovinsku, kde sídli malá rodinná firma Status d.o.o. v mestečku Metlika. Jej história sa začala písať v roku 1995, keď bola založená s cieľom priniesť na trh kvalitné kuchynské náčinie, ktoré budú dostupné pre všetkých. V súčasnosti nájdete produkty značky STATUS vo viac ako 40 krajinách po celom svete – od USA cez Európu až po Austráliu a Nový Zéland.

Produkty, ktoré vám uľahčia a spríjemnia život

Cieľom STATUS-u je priniesť kvalitné, praktické a život uľahčujúce kuchynské pomôcky do domácnosti každého z používateľov. Pilierom pri vyvíjaní sortimentu sú tri heslá: využiteľnosť, kvalita a inovácie. Snahou STATUS-u je zákazníkom uľahčiť a spríjemniť každodenné práce. Výrobky sú navrhnuté tak, aby našli využitie v každej domácnosti. Mnohí používatelia produktov Status odporúčajú produkty ďalej svojej rodine a priateľom. Len vysokokvalitné produkty zabezpečia dlhodobý úspech. Spokojnosť zákazníkov, neustále sledovanie trendov na svetových trhoch a získavanie spätnej väzby od verných zákazníkov umožnilo STATUS-u stať sa popredným hráčom v určitých špecializovaných oblastiach. Každý produkt je svojim spôsobom jedinečný. Celý životný cyklus produktov je plne v rukách STATUS-u, od nápadu, po výber materiálov a výrobu, predaj ako aj servis.

Ako malá rodinná firma prerazila do sveta

Prvým úspešným produktom bola pokrievka na vyprážanie. V roku 1996 sa v Statuse zamerali na produktovú radu vešiakov a políc pre domácnosti. Do roku 1999 siahajú začiatky  produktovej rady vákuového skladovania – skupiny produktov na udržanie čerstvosti potravín. Táto kategória sa neskôr stala kľúčovou pre rozvoj a existenciu spoločnosti. Praktickým a veľmi žiadaným pomocníkom v kuchyni sa stal krájač na cesnak, ktorý bol absolútnym predajným hitom. Na jeho úspech naviazali krájače húb, mlynčeky na korenia, krájače cibule,  ktoré sa v priebehu rokov neustále vyvíjali a zlepšovali. V roku 2003 STATUS vyvinul SmartVac Vacuum Sealer - prvý vákuový baliaci stroj vyrobený v Slovinsku. Prvými zákazníkmi, ktorí si tento výrobok kúpili boli majitelia mäsiarstiev a výrobcovia mäsových výrobkov. Rok 2006 môžeme považovať za absolútne prelomový. STATUS prerazil na slovinskom trhu s celou sériou produktov na vákuovanie – elektrická pumpa, eletrická vákuovačka, vákuové boxy. Po tomto úspech STATUS expandoval do zahraničia a v roku 2010 vstúpil STATUS aj na slovenský a český trh.

A čo bude ďalej?

V STATUS-e neustále  zdokonaľujú produkty a hľadajú spôsoby ako v dnešnom rýchlom svete zjednodušiť spotrebiteľom život. Prioritou STATUS-u je sortiment vákuovania. Dnes ponúka široký sortiment elektrického a neelektrického vákuovania pre domácnosti ako aj pre profesionálov a gastro podniky. Prinášajú efektívnejšie, dizajnovejšie riešenia za dostupné ceny pre každého. V minulom roku STATUS oslávil 25 rokov svojej existencie a predstavili nové produkty pod značkou Ardeo – solárne sviečky.

Sme si istí, že kto vyskúša produkty STATUS a spozná ich výhody a kvalitu nedá na nich dopustiť a zaradí ich do kategórie „nevedel som, že ich potrebujem, ale už ich z rúk nepustím“.

 

Súvisiace produkty

Pošlite článok známemu