Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Tagliatelle s vodkou - Tagliatelle alla vodka. Špecialita na víkend

Silvia Auxtova

02.06.2016

Tagliatelle a vodka?  Že to nejde dohromady? Dajte sa prekvapiť! Túto kombináciu si určite obľúbite. Netradičná kombinácia s úžasným výsledkom pre slovenských gurmánov!
V Taliansku som sa počas môjho života naučila upravovať cestoviny na rôznorodé spôsoby a práve tento je netradičný. Príprava vám nezaberie viac ako štvrť hodinku a pochutnajú si na tom štyria ľudia. Ako vždy základom je nerozvariť cestovinu, dodržujte pravidlo „ al dente“, zmes majte pripravenú vždy skôr ako uvarenú cestovinu.

Čo budeme k príprave potrebovať:
- 350 g tagliatelle ( pre spestrenie môžu byť aj dvojfarebné)
- 1 vajce ( najlepšie domáce)
- 4 lyžice masla
- ¼ litra smotany
- 1 pohár vodky
- petržlenová vňať
- štvorfarebné korenie
- soľ

Postup prípravy:
1. vajce uvaríme na tvrdo, ochladíme studenou vodou a očistíme
2. do veľkého hrnca s dostatočným množstvom osolenej vody dáme variť tagliatelle
3. na panvici rozpustíme maslo, pridáme smotanu, pohár vodky, namelieme trocha korenia, pridáme niekoľko lyžíc vody z cestovín. Varíme do zhustnutia, osolíme
4. scedenú cestovinu premiešame na mise s pripravenou zmesou, pomelieme trocha korenia a znova premiešame
5. pripravené uvarené vajíčko na tvrdo, prepasírujeme cez sitko priamo na cestoviny, posypeme petržlenovou vňaťou a ihneď bez premiešania podávame

Tagliatelle

Môj tip na záver:
Ak sa rozhodnete urobiť si domácu cestovinu zelenej farby, tak do cesta je potrebné pridať 200 g prepasírovaného špenátu uvareného na pare. Ja som si prípravu cestovín uľahčila vďaka kuchynskému pomocníkovi na výrobu cestovín. Pokiaľ máte k dispozícií aj iné bylinky, tak odporúčam ešte na hotové jedlo nastrihať pažítku a na záver ozdobiť bazalkou.

Pošlite článok známemu