25.04.2022
Vymyslieť a pripraviť jedlo na oslavu dá občas zabrať, zvlášť ak čakáme hostí niekoľko krát ročne. Niekto popustí uzdu fantázii a snaží sa návštevu prekvapiť niečím novým a netradičným, iný zas dá prednosť klasike. My doma to striedame. Čo však nikdy nesklame sú obložené misy, chlebíčky a jednohubky. Človek sa nemusí stresovať správnym načasovaním, aby jedlo bolo teplé, vie si to pripraviť vopred a hostia si môžu vybrať presne podľa svojej chuti. Win-win. Veľmi rada pri tejto príležitosti pripravujem nátierky. Tri som pripravila na našu záhradnú párty pomocou tyčového mixéru ZHB4553S.
Klasika, ktorú pozná každý z nás, v rôznych obmenách. Ideálna na spestrenie jedálnička maličkých detí, zvlášť ak začnú odmietať žĺtko. Bola to prvá nátierka pre deti, ktorú som doma pripravovala. Aký je môj recept?
Ak pripravujete vajíčkovú pomazánku pre deti, zmixujte prvé tri suroviny. Dospelým môžete dochutiť ďalšími ingredienciami z receptu podľa chuti.
Ďalšia klasika, ktorú poznáme všetci už od škôlky a mnohí máme na jej prípravu už svoje tradičné rodinné recepty. Výhodou je rýchla príprava, ktorú stihnete aj keď návšteva klope na dvere. Čo budete potrebovať?
Kusy tuniaka (bez šťavy), maslo, Bambino, cibuľu rozmixujte ponorným mixérom. Ak je nátierka veľmi hustá, dolejte trošku šťavy z konzervy. Po rozmixovaní pridajte soľ a peper podľa chuti a môžete pomazánku z tuniaka podávať.
Netradičná, lahodná nátierka, ktorá mnohých prekvapí. Skvelo chutí samostatne, ale ladí aj so šunkou, syrom, zeleninou, ktorú dáte na chlebíčky. Príprava si vyžaduje trošku času, nakoľko tekvicu musíte upiecť a počkať kým vychladne. Ale oplatí sa to.
Tekvicu (maslovú alebo hokaido) ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte na 220°C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti kúskov, avšak počas pečenia odporúčam viackrát otočiť. Po vychladení zmixujte buď v sekáčiku (zachováte trošku štruktúru tekvice) alebo ponorným mixérom do hladka spolu s ostatnými ingredienciami.