Logo
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Logo
Otvoriť menuOtvoriť vyhľadávanie

Tri nátierky na jednohubky

Vymyslieť a pripraviť jedlo na oslavu dá občas zabrať, zvlášť ak čakáme hostí niekoľko krát ročne. Niekto popustí uzdu fantázii a snaží sa návštevu prekvapiť niečím novým a netradičným, iný zas dá prednosť klasike. My doma to striedame. Čo však nikdy nesklame sú obložené misy, chlebíčky a jednohubky. Človek sa nemusí stresovať správnym načasovaním, aby jedlo bolo teplé, vie si to pripraviť vopred a hostia si môžu vybrať presne podľa svojej chuti. Win-win. Veľmi rada pri tejto príležitosti pripravujem nátierky. Tri som pripravila na našu záhradnú párty pomocou tyčového mixéru ZHB4553S.

Vajíčková natierka

Klasika, ktorú pozná každý z nás, v rôznych obmenách. Ideálna na spestrenie jedálnička maličkých detí, zvlášť ak začnú odmietať žĺtko. Bola to prvá nátierka pre deti, ktorú som doma pripravovala. Aký je môj recept?

  • 5ks uvarených vajec
  • 100g Lučina (ak pripravujem pre deti 1+ používam Lučinu pre deti)
  • 1 lyžica bieleho jogurtu
  • Štipka soli
  • Lyžička horčice
  • Čierne korenie

Ak pripravujete vajíčkovú pomazánku pre deti, zmixujte prvé tri suroviny. Dospelým môžete dochutiť ďalšími ingredienciami z receptu podľa chuti.

Tuniaková nátierka

Ďalšia klasika, ktorú poznáme všetci už od škôlky a mnohí máme na jej prípravu už svoje tradičné rodinné recepty. Výhodou je rýchla príprava, ktorú stihnete aj keď návšteva klope na dvere. Čo budete potrebovať?

  • 1 väčšia konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice taveného syru Bambino
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Kusy tuniaka (bez šťavy), maslo, Bambino, cibuľu rozmixujte ponorným mixérom. Ak je nátierka veľmi hustá, dolejte trošku šťavy z konzervy. Po rozmixovaní pridajte soľ a peper podľa chuti a môžete pomazánku z tuniaka podávať.

Nátierka z pečenej tekvice

Netradičná, lahodná nátierka, ktorá mnohých prekvapí. Skvelo chutí samostatne, ale ladí aj so šunkou, syrom, zeleninou, ktorú dáte na chlebíčky. Príprava si vyžaduje trošku času, nakoľko tekvicu musíte upiecť a počkať kým vychladne. Ale oplatí sa to.

  • 500g pečenej tekvice
  • 120g pomazánkového masla
  • 1 lyžička tymiánu
  • Soľ

Tekvicu (maslovú alebo hokaido) ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte na 220°C. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti kúskov, avšak počas pečenia odporúčam viackrát otočiť. Po vychladení zmixujte buď v sekáčiku (zachováte trošku štruktúru tekvice) alebo ponorným mixérom do hladka spolu s ostatnými ingredienciami.

Pošlite článok známemu